[Gäller ej datakulturs gamla kunder då de aldrig använt Wopsas äldre namnservrar]

Kortfattat:

Använder ni Wopsas Namnservrar (DNS) skall de vara:

ns1-wopsa.cygrids.net
ns2-wopsa.cygrids.net

Äldre domäner hos andra registrars kan använda gamla namnservrar om ni missat byta ut dessa!

GAMLA NAMNSERVRAR STÄNGS NED UNDER 2017

(Senaste info mail 10-2016)

Om ni varit kund hos Wopsa i flera år så kontrollera era domäner.

Redan 2010 gick vi över till de standard namnservrar ni måste ändra till men en del har använt samma gamla
namnservrar även till sina nya domäner ...

Info

Gamla namnservrar är i formatet: ns1.wopsaX.com. Där X är en eller två siffror
Tex: ns1.wopsa4.com, ns1.wopsa11.com osv.

Det gäller alltså inte er som har andra externa namnservrar eller datakulturs namnservrar mm.

Ni kan kontrollera om just er/era domäner använder de gamla namnservrarna eller Wopsas korrekta.

Antingen gör det via er registrar, där ni registrerat domänen eller flyttat den till, tex många har sedirekt.se för sin .se domän,
Ni kan också kolla via en whois sökning på tex:
https://dnsimple.com/whois

Skriv in er domän (utan http eller www framför) och sök.
Titta sedan under "Nameservers".

Om ni har de gamla namnservrarna måste ni byta till Wopsas standard, som är:

ns1-wopsa.cygrids.net
ns2-wopsa.cygrids.net

Detta gör ni hos er domän registrar (årsavgiften för domänen kommer från dem, står också i whois).

Efter ni bytat tar det normalt 3-24h, i vissa fall 48h, att ändras överallt.

Wopsa kan endast hjälpa er med detta om ni kan ge oss loginuppgifterna till er registrar och deras URL till hemsidan.
Problem med login mm - ring/kontakta er registrar.