Att sätta upp en Word Press-sida i en mapp:

Steg 1: Logga in på CPanel

Det gör du genom att lägga till /cpanel i den adressen du valt, ex, har du valt skola.se blir det www.skola.se/cpanel. I inloggningsrutan fyller du i ditt inloggningsnamn och lösenord.

Steg 2: Installera Word Press.

På din CPanel finns det en mapp som heter Softaculuos Apps Installer.

Leta upp den och klicka på den, du kommer nu in på en ny sida. Här ser du en rad olika applikationer du kan installera. Word Press ser ut som bilden nedan gå in på den och klicka Install.

Steg 3: Word Press inställningar

Protocol och Domain kommer att vara förifyllda, låt det stå kvar. Notera att om du har flera domäner och underdomäner kan du välja vilken domän du vill installera på i Domain-fältet, dina domäner ligger då i en rullista där.

I tredje raden som heter In Directory ska du nu fylla i den mapp du vill att sidan ska installeras i, ex grupp1. Se bild nedan.

Ändra inget under Database settings.

Hoppa sedan ner till Site Settings, fyll i vad sidan ska heta och beskrivning, vilket kommer vara en underrubrik till sidan. Gå vidare till Admin Account fyll i ett inloggningsnamn och lösenord.

Om ni önskar välj ett tema, annars är det nu bara att trycka på Install längst ner på sidan.

När installationen kört får du lite information om sidans namn och hur du kan logga in som admin på sidan och sedan är det klart.