Kan ni inte nå hemsida/mailen - Blockerad IP/Dator

Blockerad IP adress - Information


Om ni inte kan nå er hemsida eller e-post (och cpanel) är det troligt att er IP adress (er dator) blivit blockerad i brandväggen.
Prova via en enhet som använder ett annat internet/wifi än den enhet som det inte fungerar på.
Ni kan testa via mobilen och dess 3G/4G internet.

Fixa

Fungerar det via den andra enheten är sannolikheten stor att er IP är blockerad.
Logga in till Mina Sidor och klicka på Alla Tjänster och välj ert webbhotell
I menyn till vänster finns en Unban IP funktion som tar bort blocken på den ip/enhet ni loggat in till Mina Sidor med.


Varför

En block kan ske om man loggar in fel för många gånger, har för många samtidiga anslutningar, kör kommandon/scripts som räknas som intrångsförsök mm.
Det är en säkerhetsåtgärd för att stoppa intrång och bruteforce attacker bland annat.

Ni kan bli temporärt blockerad de första gångerna, typ en timme.
Upplever ni detta flera gånger, att det går upp och ned, kontakta support så vi kan se vad orsaken till blocken är.


Om ni inte kan nå er webbplats med annat Internet är det troligen något annat på tok.
Ej förnyad domän, obetald faktura, problem med servern hos Wopsa, problem hos er Internetlev mm. 
Är det problem hos Wopsa finns det ofta info under Driftstatus på Wopsa.se

Kontakta support om ni behöver hjälp!








Byla tato odpověď nápomocná?

 Tisknout tento článek

Také čtěte

Skapa backup - Återställ backup

Wopsa tar backup 1-3 ggr per vecka som vi kallar för "Dalig backup".Den dagliga backupen finns...

Installera scripts/program

Ni hittar alla gratis/open source scripts under SOFTACULOUS i cpanel.Ni kan se alla pogram som...

Klient för Fjärrsupport

Klient för att vi som tekniker ska kunna komma åt kunders enheter för fjärrhjälp Länken finns...

Namnservrar hos Wopsa Webbhotell

Gäller ej gamla Datakulturs kunder !!Om ni behöver byta namnservar / peka om er domän till...

cPanel guide

cPanel guider och alla funktioner cPanels egna dokumentation och info på deras webbplats...